#F015
Stockholm, Sweden
Completed. 2015

In the beginning of 2015 Förstberg Ling was asked to help transform an old workshop in a Stockholm backyard into a small home for a young family. Only the shell was left of the existing structure, a brick building of 50 m2 in an almost square footprint, with a sloping ceiling height of 3.8 to 5.8 m. In response to the varying ceiling height and to keep the generous natural light from the existing skylight, a partial second floor was inserted in two levels, expanding the total floor area to 90 m2.


The combined living room and kitchen occupies most of the ground floor with a pantry, bathroom and the entrance on one side. On the upper level, a mezzanine leads to a small study and two bedrooms with big sliding doors to the open two-level space. A second bathroom is located a couple of steps down from the master bedroom.

To make the interior feel warmer, the new additions feature a lot of wood: from the exposed beams of the inserted floors, to the visible framing of the entrance walls and the douglas veneer in the shelving on the mezzanine floor. The concrete floor and the deep green hue of the kitchen together with the whitewashed wood create a light and natural palette, making room for the family’s interest in plants and design.

Photo: Erik Lefvander for Residence Magazine

F015_6.jpg
F015_8.jpg